Buijs Bad & Tegel van start-up naar gevestigde naam

We ontmoetten Jacob Buijs van Buijs Tegel- en Stucwerken in 2014. Jacob zat toen tot over zijn oren in het werk: de aanvragen bleven binnenkomen en er moest iets veranderen om die beter en efficiënter te kunnen verwerken. Een mooie uitdaging voor ZICHZACH, die een compleet nieuw online concept bedacht voor de aannemer.

Toen we Jacob Buijs voor het eerst troffen in zijn kantoor in Krimpen aan den IJssel, zat hij niet om werk verlegen: dankzij het vakkundige werk van zijn ambachtsmannen en zijn hoge serviceniveau had hij een goede naam in de omgeving. Hij was daardoor veel tijd kwijt aan het maken van offertes voor nieuwe verbouwingen en renovaties. Dat moest makkelijker kunnen, zo dacht hij, maar hoe? Samen bedachten we een online offertetool, bij de lancering de allereerste in Nederland.

Offertevoorjeklus.nl: eerste online offertetool voor verbouwingen

In 2015 waren veel mensen op zoek naar een vakkundige aannemer voor de verbouwing van hun badkamer of toilet – een ontwikkeling die nog altijd aan de gang is – maar was er geen snelle en makkelijke manier om daar een prijsopgaaf voor op te vragen. Het aanvragen van offertes was een tijdrovende klus voor zowel aannemers als voor de klant zelf. Samen bedachten we daarom de eerste online offertetool voor verbouwingen: klanten konden zelf hun renovatie bij elkaar klikken en kregen direct de prijs te zien. Met één druk op de knop planden ze een kennismakingsgesprek in. Dit scheelde niet alleen de klant, maar ook Jacob en zijn collega’s veel tijd. Dankzij een slimme SEO-strategie werd de calculator door consumenten in heel Nederland ingevuld. Inspirerende blogartikelen met ervaringsverhalen van tevreden klanten, inclusief foto’s van afgeronde projecten, trokken hen over de streep. Dat leverde niet alleen nog meer nieuwe klanten op, maar scheelde Jacob en zijn collega’s ook enorm veel tijd. Offertevoorjeklus.nl heeft een tevredenheidsscore van 9,2 op de Feedback Company.

Een stijlvolle website voor een high-end showroom

Als zeven jaar later de behoefte van het bedrijf opnieuw verandert, helpen we de ondernemer met een rebranding. Jacob Buijs vond het tijd voor een nieuwe stap: hij wilde naast zijn diensten ook zijn eigen collectie aan tegels en sanitair gaan aanbieden in een eigen showroom. Offertevoorjeklus.nl werd Buijs Badkamers en Tegelvloeren, waarbij een sterke merkbeleving via website en showroom centraal stonden. Om dit nieuwe bedrijfsonderdeel sterk neer te zetten, maakten wij een inspirerende, stijlvolle website met hoogstaande fotografie en aansprekende teksten. Daar kregen klanten een voorproefje van wat ze in de showroom aan zouden treffen: aansprekende foto’s, blogs over de laatste badkamertrends en reviews van tevreden klanten trekken twijfelende verbouwers over de streep. Kortom: een online visitekaartje passend bij de doelgroep.

Nico Nieuwenhuize