Nieuwe digitale identiteit voor glasvezelaannemer Selecta

Selecta Infratechniek is een glasvezelnetwerkbouwer en behoort tot een van de grootste spelers op de Nederlandse en Duitse markt. Hun strepen hebben ze inmiddels wel verdiend, dus vonden ze het tijd voor een online visitekaartje dat paste bij hun ambitie en toekomstvisie. Samen zetten we hun kernwaarden op een rij en vertaalden die in een heldere, aansprekende online strategie.

Toen we de heren van Selecta in 2021 voor het eerst spraken, stonden we best te kijken van hun opmerkelijke verhaal: oprichter Yilmaz Dilek begon in 2004 zonder enige ervaring in de sector. Hij kwam zelf uit de detacheringssector en begon in eerste instantie met het inzetten van personeel op infratechniekprojecten. Na verloop van tijd namen hij en z’n collega’s complete projecten aan en ontwikkelden zich tot aannemersbedrijf met verschillende teams. Zijn werknemers kunnen overal ingezet worden en switchen vaak van functie. Bovendien heeft Yilmaz – in tegenstelling tot concurrerende bedrijven – geïnvesteerd in eigen machines. Hierdoor kan hij zowel zijn medewerkers als zijn machines flexibel inzetten waar en wanneer hij dat wil en heeft hij een streepje voor op zijn concurrenten. 

Selecta mocht hun historie dan niet zo bijzonder vinden, wij vonden dat hun ondernemersverhaal en snelle ontwikkeling van kleine detacheerder naar grote speler meer aandacht verdiende. In de vele gesprekken die volgden zetten we hun bedrijfsgeschiedenis op papier en identificeerden we de belangrijkste waarden. Zo ontwikkelden we een identiteit waarop het bedrijf de komende jaren kan voortbouwen.

Website met een persoonlijk tintje

Voordat we aan de slag gingen met een website, tekst en beeld, spraken we niet alleen uitgebreid met oprichter Yilmaz, maar ook zijn naaste collega’s. Al gauw werd ons duidelijk dat het Selecta-team meer is dan een groep collega’s: het is een grote familie. Medewerkers blijven dan ook veelal jarenlang bij het bedrijf werken en wisselen tussentijds van team en functie. Samenwerken is dus een belangrijke kernwaarde, net als lef, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Om dat over te brengen, schreven we artikelen over de ontwikkeling van het bedrijf door de jaren heen. We gingen een dagje op stap met projectleider Ranj en lieten in beeld en tekst zien wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een glasvezelnetwerk. Via Facebook, Linkedin en Instagram deelden we deze content, die een persoonlijk kijkje achter de schermen geeft. Daarnaast verzorgden we een Duitse website met tekst en beeld aangepast op de Duitse markt. Tot slot zorgden we voor busbelettering en het bedrukken van marketingmaterialen als schrijfblokken, koffiecups, visitekaartjes, flyers en kerstkaarten.

Nico Nieuwenhuize