ZICHZACH realiseert derde editie Eqraft Magazine

Na de volledige rebranding van het bedrijf in 2017 verzorgde Zichzach, een netwerk van creatieve marketing- en communicatieprofessionals, dit jaar een compleet magazine voor machinebouwer Eqraft. Zichzach-eigenaar en marketingexpert Nico Nieuwenhuize: “Dat een bedrijf technische hoogstandjes maakt, wil niet zeggen dat je niet ook de menselijke kant kunt laten zien.”

Rutger Keurhorst, Commercial Manager van machinebouwer Eqraft, klopte in 2017 bij Zichzach aan. In de snel veranderende markt wilde hij zich positioneren met een sterke, toekomstbestendige identiteit – maar hoe? Na een fusie van drie verschillende bedrijven – waarvan er een al sinds 1984 agrarische machines bouwde – was het tijd om opnieuw te bepalen waar de krachten van deze nieuwe onderneming lagen en hoe die het beste gecommuniceerd konden worden. Het was een uitdaging die het Zichzach-team als muziek in de oren klonk. Zo werd in 2017 het nieuwe merk gelanceerd, inclusief nieuw logo, huisstijl en website. In de jaren daarop verzorgde Zichzach ook de volledige marketing- en communicatiestrategie: van klantverhalen en persberichten tot deelname aan vakbeurzen en het versterken van de naamsbekendheid. 

Nieuwe benadering

Nog een taak die bij het Zichzach-team terechtkwam, was het opnieuw uitbrengen van de technische brochures voor Eqraft’s machines. Zo had het bedrijf het altijd gedaan. Maar Nico vroeg zich af of dit nog steeds de beste manier was om het verhaal van Eqraft te vertellen. De ontwikkeling die het bedrijf had doorgemaakt – en de reden voor de rebranding – was hun transformatie van machinereparateur en naar volledige serviceverlener. Het nieuwe Eqraft bouwt complete, slimme agrarische fabrieken en neemt een belangrijke adviesrol op zich. Nico: “De brochure van een losse machine vertelt dat verhaal niet: we moesten uitzoomen.”

Zijn oplossing? Een volledig magazine waarin de totaalbenadering van Eqraft beschreven kon worden én dat de onderneming een menselijk gezicht kon geven. “Doorgaans zie je alleen techniek in uitingen van dit soort bedrijven, maar ik wilde ook de mensen achter de slimme techniek laten zien.” In het magazine staan daarom niet alleen interviews en portretten van het management- en salesteam, maar ook van engineers, monteurs en het serviceteam. Nico: “Zij staan normaal gesproken niet zo in the picture, maar vormen wel een essentieel onderdeel van het bedrijfs-DNA.”

Dit magazine is de ultieme ijsbreker voor ons salesteam op beurzen en als we bij klanten langsgaan.
— Rutger Keurhorst, Commercial Manager @ Eqraft

Ultieme ijsbreker

Dit jaar is de derde editie van het Eqraft Magazine een feit. Het team van Zichzach – naast Nico zelf onder andere een artdirector, journalist, fotograaf en projectmanager – realiseerde in een paar maanden tijd een 68 pagina’s tellende publicatie vol artikelen, interviews en infographics. Commercial director Rutger komt aan het woord in een openingsartikel waarin hij op de afgelopen paar jaar terugblikt en beschrijft hoe het bedrijf de coronacrisis heeft ervaren: “Reisbeperkingen, prijsstijgingen van grondstoffen en lange levertijden maakten ons werk moeilijk. Ik heb face to face-contact met klanten gemist: veel kan virtueel geregeld worden, maar er gaat niets boven een echt gesprek.” Het Eqraft Magazine komt dan ook op een goed moment, aldus Rutger: “Dit magazine is de ultieme ijsbreker voor ons salesteam op beurzen en als we bij klanten langsgaan.”

Bekijk Eqraft Magazine 2022 online

Nico Nieuwenhuize