Maatwerk voor Grootenboer Keuken + Interieurbouw

Grootenboer Keuken + Interieurbouw maakt al jaren prachtige maatwerkkeukens en andere gepersonaliseerde interieurprojecten. Nu vond oprichter Corstian het tijd dat mooie werk van de afgelopen jaren nog nadrukkelijker met de buitenwereld te delen. Hij schakelde strategie- en marketingbureau ZICHZACH in om zijn merk, huisstijl en website in een nieuw jasje te steken.

Corstian Grootenboer is al sinds zijn tienertijd in de weer met hamer en spijkers en bouwde zijn eerste keuken op zijn zeventiende. Een carrière in keuken- en interieurbouw lag dan ook voor de hand: hij richtte in 2014 zijn eigen bedrijf op. Vanuit Middelharnis realiseert hij, samen met zijn driekoppige team, perfect passende keukens, inbouwkasten en andere projecten. Na acht jaar had hij het zo druk met de vele aanvragen dat zijn marketing- en communicatiestrategie – een eigen website, om maar wat te noemen – altijd op de laatste plaats kwam. Daarom vroeg hij Nico Nieuwenhuize van strategie- en marketingbureau ZICHZACH om hulp.

Strategie & identiteit

Allereerst planden Nico en zijn team interviews in om een antwoord te krijgen op drie belangrijke vragen: Wie is Corstian, waarom komen klanten bij hem terecht en waar wil hij heen met zijn bedrijf? De antwoorden werden vertaald naar nieuwe webteksten, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Nico: ‘Dit is altijd onze manier van werken: elke communicatie-uiting moet onderdeel zijn van een overkoepelende strategie waar van tevoren over na is gedacht. Daarom willen we een klant eerst goed leren kennen.’ Uit die eerste fase kwam een duidelijk beeld naar voren van waar Grootenboer Keuken + Interieurbouw voor staat: vakmanschap, maximale personalisatie en meedenken met de opdrachtgever. ‘Die identiteit maakten we zichtbaar met vormen, kleuren en lettertypen die leidden tot een logo en huisstijl: een complete brandmanual die de basis vormt voor de volgende fase, waarin we allerlei uitingen realiseren,’ aldus Nico.

Website

Een van die uitingen is een splinternieuwe website die goed laat zien waar Grootenboer Keuken + Interieurbouw voor staat. Ook over de techniek achter de site en de vindbaarheid in Google werd nagedacht. Nico: ‘De volledige URL grootenboerkeukeneninterieurbouw.nl doet recht aan de bedrijfsnaam en is goed voor de vindbaarheid in Google, maar omdat de naam erg lang is hebben we ook gbki.nl geregistreerd, die linkt door naar dezelfde website.’ Pagina’s van de oude website werden doorgelinkt naar de nieuwe, corresponderende pagina. De oude ‘over ons’-pagina linkt bijvoorbeeld door naar dezelfde pagina op de nieuwe site. Nico: ‘Dat is nodig om je positie in de zoekresultaten te behouden. Het zou zonde zijn je in Google opgebouwde positie kwijt te raken. Op deze manier zorgen we voor een gestroomlijnde bezoekerservaring.’

Social media

Bij een onlinestrategie horen ook de juiste social mediakanalen, dus zorgde ZICHZACH ervoor dat alle accounts met de juiste naam geregistreerd werden en gevuld werden met een passende bio en relevante content. Nico: ‘Naast Facebook, Instagram en Linkedin maakten we ook een Pinterest-account aan: veel mensen zoeken namelijk naar interieur-inspiratie op dit platform, dus het is voor Grootenboer een goede manier om meer traffic naar de website te trekken.’ Tot slot zorgde hij ook dat Grootenboer via Google Maps vindbaar is, zodat klanten altijd op de juiste plek uitkomen.

Andere uitingen

ZICHZACH zorgde ook voor nieuwe belettering op het pand, de bedrijfsbus en T-shirts. Zo komt het kersverse logo perfect uit de verf. De huisstijl is ook doorgevoerd in de e-mailhandtekening van medewerkers en in de opmaak van facturen en offertes. De eerste advertentie is inmiddels ook een feit. Dankzij al dit maatwerk is Grootenboer klaar voor de toekomst!

Het team van Grootenboer Keuken + Interieurbouw in de nieuwe huisstijl (van links naar rechts: Corstian, Maurice, Jesse en Paul)

Nico Nieuwenhuize