ZICHZACH partner van A tot Z in opening nieuw hoofdkantoor Eqraft

Machinebouwer Eqraft barstte uit zijn voegen en verhuisde zijn 100-koppige team naar een splinternieuw gebouw. Dat betekende dat de nieuwe locatie van maar liefst 6600 vierkante meter ingericht en aangekleed moest worden én dat er een feestelijke opening moest worden georganiseerd. ZICHZACH, een netwerk van creatieve marketing- en communicatieprofessionals, nam die uitdaging maar wat graag aan.

‘Bij ZICHZACH gaan we voor langdurige samenwerkingen en bouwen we constant verder aan de relatie met onze klanten,’ vertelt eigenaar en marketingexpert Nico Nieuwenhuize. ‘We werken al sinds 2017 nauw samen met machinebouwer Eqraft: eerst waren we verantwoordelijk voor de volledige rebranding van het bedrijf, inclusief nieuwe website. Sindsdien verzorgen we de volledige online en offline marketing en hebben we al drie edities van het Eqraft Magazine voor onze rekening genomen.’

Maar soms is er voor een fris perspectief iets fysiekers nodig: een gebouw van stenen en cement bijvoorbeeld. Eqraft barstte namelijk uit zijn voegen op zijn oude locatie en ging verhuizen naar een splinternieuw kantoor. Het techbedrijf had een 360-graden-strategie nodig om dit project tot een succesvol einde te brengen, met als bouwstenen een passende en consistente merkbeleving door heel het gebouw en eventmanagement voor de twee dagen durende opening van de nieuwe locatie. Een mooie, nieuwe uitdaging voor ZICHZACH.

 ‘Zo’n verhuizing heeft meer voeten in de aarde dan je op het eerste gezicht zou denken,’ vertelt Nico, die het project van A tot Z managde. ‘Bij Eqraft noemden ze me gekscherend “de grote bemoeial”, omdat ik geen steen onomgekeerd liet,’ lacht hij. Zo dacht hij na en maakte hij beslissingen over de kleur op de muren en gevelpanelen, maar ook waar stopcontacten en tv-aansluitingen moesten komen, hoe de vlaggen en informatiezuilen rondom het pand eruit moesten zien, welke meubels het best bij Eqraft’s merkidentiteit pasten, hoe de opening georganiseerd moest worden en wat er gecommuniceerd moest worden aan de buurt, lokale pers en gemeente. ‘Het lijken misschien arbitraire beslissingen, maar aan het eindresultaat is af te lezen of die keuzes zijn gemaakt vanuit een duidelijke visie,’ legt Nico uit. Zo heeft ZICHZACH door heel het pand gezorgd voor gele details, Eqraft’s huiskleur – bijvoorbeeld in de welkomstbalie, in de Chesterfields die in de lounge staan en op de panelen aan de buitenkant van het pand – en heeft de privacyfolie op de glazen wanden de vorm van de kubus uit het bedrijfslogo. Nico: ‘Dit soort kleine details maken de nieuwe locatie eigen, zorgen voor samenhang en bevorderen het teamgevoel.’

Tot slot was er nog de feestelijke opening voor het nieuwe pand, waarvoor ZICHZACH de organisatie op zich nam. Nico en zijn team zorgden voor partytenten, een podium, entertainment voor de kinderen, catering, parkeerwachten, de lijst genodigden, PR en communicatie rondom het evenement en contact met gemeente. Dit alles om ervoor te zorgen dat het Eqraft-team zich die dag kon richten op wat er toe deed: het ontvangen van klanten, leveranciers, familie en buurtbewoners en het proosten op een mooie toekomst in hun nieuwe hoofdkantoor.

Nico Nieuwenhuize